GWP - dag 2

We kropen vandaag vroeg uit de veren om de dag te starten met een stevig ontbijt. Hierna begonnen we meteen aan al onze activiteiten die op het programma stonden. 

Het 5de en 6de leerjaar maakten een avontuurlijke wandeltocht van 10km. Niet meer zo’n steile ‘berg’ als gisteren, maar zeker niet minder vermoeiend. Dat kwam waarschijnlijk omdat we twee keer fout waren gelopen. 🤪 Aan het einde van onze tocht hebben we een beverrat gespot. 🦫 



















































Na zo’n zware wandeling was het tijd om af te koelen in de Semois. Dat was verfrissend! 














Met het 4de en 5de leerjaar kookten we in de namiddag brandnetelsoep. Die moesten we eerst wel zelf plukken. 🌿 Dat was natuurlijk niet gemakkelijk, we hebben ons dan ook regelmatig geneteld. Gelukkig bestaat er weegbree, dat verzachtte de pijn. Na het maken van de soep, was het tijd om ze zelf te proeven. Ze was super lekker! 




































De leerlingen van het 4de en 6de leerjaar leerden vandaag ook met gids Rolf een shelter maken. Daarna mochten we met een echte vuursteen proberen vuur te maken. 🔥 Weet je wie we ook tegenkwamen in het bos? De Hazelworm, die kende we nog van in de klas! 


















Van al dat spelen, wandelen en zwemmen kregen we natuurlijk erg veel honger. Op het menu stond vanmiddag: preisoep, lasagne en een ijsje. En ‘s avonds: een boterham met lekkere gezonde groentjes. 



Na het avondeten trok het 5de leerjaar nog op nachtwandeling. Tijdens de wandeling probeerden we de uil te lokken met geluiden en… het werkte! De uil liet van zich horen en riep ons vrolijk terug.🦉 Onderweg kregen we van gids Rolf nog een beetje uitleg over eetbare bloemen en planten. Proeven mocht uiteraard ook! 

























Voor de andere leerlingen was er een kampvuur en daar hoorden marshmallows bij! Lekker! 


Nu is het tijd om terug te gaan slapen na deze vermoeiende maar zeer leuke dag! 

Tot morgen! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

GWP - dag 1

GWP - dag 3